Nel 40 jaar op school!

Vandaag 9 november precies 40 jaar geleden begon Nel de Graaf als administratief medewerkster op het Schylger Jouw. Vandaag trakteerde ze daarom alle leerlingen op opgespoten pondkoek. En Nel werd door de leerlingen in de bloemetjes gezet. Want: ‘Bij Nel kun je altijd terecht!’.

Duurzame dag

Woensdag 6 oktober stond in het teken van duurzaamheid. In het kader van de lessen burgerschapsvorming werd, in samenwerking met het instituut voor natuureducatie (IVN) en de gemeente Terschelling, een duurzame dag georganiseerd. Er werd eens te meer bewezen dat leerlingen veel beter ‘out of the box’ kunnen denken menig volwassene.

MBO Groenopleiding op Terschelling?

Ondernemers, Staatsbosbeheer, de Gemeente Terschelling en ’t Schylger Jouw onderzoeken de mogelijkheid voor het opzetten van een MBO Groenopleiding op Terschelling.
De opleiding is bedoeld voor schoolverlaters en oudere belangstellenden…..

Stapelbedbroers

Afgelopen maandag 27 september was er tijdens het domeinuur talen een boekpresentatie. De leerlingen van onze eerste klas waren de eerste in Nederland om uit handen van schrijver Koos Meinderts zijn nieuwe boek ‘Stapelbedbroers’ te ontvangen.

Geslaagd!

Onze leerlingen en docenten hebben dit Corona-jaar een heel goede prestatie geleverd! Dinsdagavond is het diplomeringsfeest dat net als vorig jaar op de parkeerplaats bij West aan Zee, paal 8 wordt georganiseerd!

IJscokar

Donderdag werd de ijscokar op het schoolplein gereden. Alle leerlingen en collega’s werden op ijs getrakteerd!

“Het leukste baantje op school!”
Tineke van der Wielen, Onderwijsassistent
Lees het verhaal