Duurzame dag

Woensdag 6 oktober stond in het teken van duurzaamheid. In het kader van de lessen burgerschapsvorming werd, in samenwerking met het instituut voor natuureducatie (IVN) en de gemeente Terschelling, een duurzame dag georganiseerd. Er werd eens te meer bewezen dat leerlingen veel beter ‘out of the box’ kunnen denken menig volwassene.

MBO Groenopleiding op Terschelling?

Ondernemers, Staatsbosbeheer, de Gemeente Terschelling en ’t Schylger Jouw onderzoeken de mogelijkheid voor het opzetten van een MBO Groenopleiding op Terschelling.
De opleiding is bedoeld voor schoolverlaters en oudere belangstellenden…..

Stapelbedbroers

Afgelopen maandag 27 september was er tijdens het domeinuur talen een boekpresentatie. De leerlingen van onze eerste klas waren de eerste in Nederland om uit handen van schrijver Koos Meinderts zijn nieuwe boek ‘Stapelbedbroers’ te ontvangen.

Geslaagd!

Onze leerlingen en docenten hebben dit Corona-jaar een heel goede prestatie geleverd! Dinsdagavond is het diplomeringsfeest dat net als vorig jaar op de parkeerplaats bij West aan Zee, paal 8 wordt georganiseerd!

IJscokar

Donderdag werd de ijscokar op het schoolplein gereden. Alle leerlingen en collega’s werden op ijs getrakteerd!

Klassenavond klas 2

Donderdagavond 1 juli had klas 2 een klassenavond om feestelijk en gezellig afscheid te nemen van de klasgenoten die aan de wal verder gaan studeren.

Diploma voor MBO Koks

De MBO studenten die in het najaar van 2019 op ’t Schylger Jouw zijn gestart met hun koksopleiding zijn geslaagd!
Vandaag was de feestelijke diploma uitreiking bij Pura Vida in Midsland.

“Terschelling onaangetast doorgeven aan de volgende generaties”
Nel de Graaf, Conciërge
Lees het verhaal