Hoe werken wij?

Welkom op ’t Schylger Jouw! Leerlingen van alle niveaus kunnen op ’t Schylger Jouw terecht. Een positieve gezellige sfeer, betrokken docenten, wekelijkse coachgesprekken en keuzevakken …zo kunnen we nog wel een paar redenen opnoemen om op ’t Schylger Jouw te studeren!

Ieder kind ontwikkelt zich bij ons tot een volwassen mens. Wij coachen onze leerlingen bij datgene wat ze doen, zodat ze meer kennis en zelfvertrouwen krijgen.

Leerlingen kunnen studeren voor VMBO-BB, VMBO-KB, VMBO-TL, HAVO en Atheneum. Zij kunnen op onze school examen doen in VMBO-BB/KB en TL. ’t Schylger Jouw is een school dat bruist van de activiteiten! Er gaat een wereld voor je open als je naar het voortgezet onderwijs gaat. Op ’t Schylger Jouw begeleiden we jou bij alle nieuwe stappen. Zo ben je snel thuis bij ons op school!

’t Schylger Jouw is een school voor Openbaar Voortgezet Onderwijs op Terschelling met als motto:

 “Een brede horizon vanuit een veilige haven”

Iedere leerling is uniek! Op ’t Schylger Jouw weten we dat. Daarom is er aandacht voor jou als individu en bieden we persoonlijke begeleiding. Lees meer over coaching en begeleiding op ’t Schylger Jouw.

Wanneer moet ik welke stage doen? Hoe bereid ik me voor op mijn toekomst? Lees meer over stages en loopbaanoriëntatie op ’t Schylger Jouw.

Wij willen dat alle leerlingen op school een plek hebben, die past bij hun talenten, kwaliteiten en mogelijkheden. Dat geldt dus voor alle leerlingen, dus ook voor de leerlingen die meer moeite doen om de lesstof te begrijpen. Wij bieden daarom extra hulp aan leerlingen die dit nodig hebben. Lees meer over passend onderwijs op het Schylger Jouw.

Wij geven extra aandacht en begeleiding aan dyslextische leerlingen. Hier kunt je iets lezen over dyslexie. We hebben onlangs Kurzweil 3000 aangeschaft. Dit is de meest volledige compenserende software voor mensen met lees- en schrijfproblemen zoals dyslexie. Het is krachtige software die je helpt bij lezen, schrijven en studeren met diverse hulpmiddelen in één programma. Bovendien groeit Kurzweil met je mee van school tot je latere werkomgeving. Wil je meer informatie, maak dan een afspraak!

“Terug naar Terschelling!”
Anouk Heeger, Docent Wiskunde
Lees het verhaal