Jannie Docter

Directeur/bestuurder van het Openbaar Onderwijs Terschelling: “Onderwijs is de sleutel voor de ontwikkeling van iedereen. Een leerling die goed onderwijs ontvangt, krijgt kansen voor de toekomst. Daarom heeft iedereen recht op goed onderwijs. Overal en altijd!”

 

Vanaf mijn 13e jaar ben ik jaarlijks te vinden op Terschelling. Ik heb heel goede herinneringen aan onze vakanties op dit prachtige eiland en voel me er thuis: de prachtige polders met weidevogels, het Wad, de duinen, het strand, de heerlijke zeewind, de mooie fiets- en wandelpaden, de prachtige luchten en zoveel meer…. En nu mag ik mijn kennis inzetten op onze scholen!

Op ’t Schylger Jouw geven we onderwijs dat bij je past! We onderzoeken samen welke vaardigheden en talenten je hebt. Sommige leerlingen vinden het fijn om theoretisch te leren, andere leerlingen vinden het leuker om praktisch te leren. Vele Eilander ondernemers en organisaties bieden stages, leer- of werkplekken aan en geven gastcolleges. Voor alle leerlingen is er een studierichting die goed aansluit.

Sinds het voorjaar 2019 werken we nauw samen met diverse MBO-instellingen in Friesland. Zo zijn in het voorjaar van 2021 de eerste zelfstandig werkende koks op Terschelling afgestuurd en hebben hun diploma ontvangen. In mei 2021 is de 2-jarige MBO opleiding Zorgende IG-niveau 3 gestart en in het voorjaar 2022 wordt de MBO opleiding Groen verder ontwikkeld.

Door het met subsidie realiseren van een veerverbinding tussen Vlieland en Terschelling – in de volksmond de schoolboot genoemd – kunnen ook leerlingen van Vlieland op ’t Schylger Jouw studeren. Het is voor de Jutter op Vlieland niet mogelijk om het profiel Diensten & Producten aan te bieden, waardoor deze leerlingen vroegtijdig naar de wal zouden moeten verhuizen. Nu kunnen deze leerlingen dankzij de snelle veerdienst op het buureiland verder leren en thuis blijven wonen.

Als directeur/bestuurder van onze scholen wil ik leerlingen een schooltijd geven waarop ze met veel plezier terug kunnen kijken! Dat betekent dat leerlingen hun talenten en vaardigheden ontdekken en een passende vervolgopleiding kunnen kiezen. Wij zorgen voor voldoende, vlotte en deskundige docenten!

Ik vind het belangrijk dat leerlingen en ouders kunnen meepraten over het schoolbeleid. Wij organiseren regelmatig ouderavonden, waar informatie wordt gegeven over het schoolbeleid en gelegenheid wordt gegeven om samen te praten over onderwerpen die anders of beter georganiseerd kunnen worden. De (G) MR en de leerlingenraad is op onze scholen actief: wij spreken elkaar elke maand.

 

“Het leukste baantje op school!”
Tineke van der Wielen, Onderwijsassistent
Lees het verhaal