Esther van den Berg

Tijdens de geweldige zomers hier met ons gezin droomden wij van wonen op Terschelling. Toen er een vacature Engels voorbij kwam, twijfelden we geen moment.

Onder het motto ‘dromen, durven, doen’ hebben wij direct ons huis in Delft verkocht, huis gekocht in Midsland en in augustus 2015 gingen we over naar ons nieuwe leven. En wat voor leven! Ik mag werken op een hele leuke school met prachtige kinderen. Onze eigen kinderen groeien op in het mooiste stukje Nederland. En mijn man en ik zien elkaar nu vaker dan in Delft, ook al is hij door de week 4 dagen in de randstad voor zijn werk.

Ik heb in Delft bij een scholengemeenschap gewerkt (CLD) met zo’n 2000 leerlingen en met veel plezier op alle niveaus les gegeven. De overstap naar het onderwijs op Terschelling was dan ook een flinke. Het fijne van ’t Schylger Jouw is dat het een platte organisatiestructuur heeft, alles wat je zegt komt aan en alles wat je doet heeft effect. En het allerbelangrijkste, elke leerling wordt gezien. Zeker met de nieuwe structuur van de coachgroepen.
En voor het Engels-onderwijs blijven we ook vernieuwen. We hebben bijvoorbeeld nieuwe leesboeken kunnen aanschaffen voor alle jaarlagen, een nieuwe lesmethode -met hele goede digitale ondersteuning- aangeschaft en we werken met Anglia, waarbij leerlingen vrij zelfstandig aan extra Engels kunnen werken.

Wat kan ik verder zeggen? Ik heb wel hobby’s, maar daar kom ik niet echt aan toe ?.  We hebben nu wel een auto die het strand op kan en de strandritten vinden we prachtig. ‘Eigen’ hout in de kachel gooien vind ik ook leuk en sporten, tja…daar stop ik altijd weer graag mee.

“Het leukste baantje op school!”
Tineke van der Wielen, Onderwijsassistent
Lees het verhaal