Anouk Heeger

Mijn naam is Anouk Heeger , ben 38 jaar en ik werk sinds vorig jaar weer op ’t Schylger Jouw. Ik was hier al werkzaam als docent economie maar ik ben in 2012 met mijn vriend naar Leeuwarden verhuisd. Ik heb hier mijn bevoegdheid wiskunde gehaald, we hebben een huis gekocht en verbouwd en we hebben ook twee kindjes gekregen, Lauren (5jaar) en Mia (3 jaar).

Als mensen aan mij vroegen waar ik vandaan kwam dan antwoordde ik met: ‘Ik kom van Terschelling.’ Dit mag je geloof ik niet zeggen als je hier niet geboren bent, maar wat kan mij het schelen, het voelt gewoon wel zo. Ik sprak ook altijd over ’t Schylger Jouw als de leukste school van Nederland. Dus toen er in 2017 een vacature kwam voor het vak wiskunde, wist ik dat dit mijn kans was om terug naar Terschelling te gaan. Ik kreeg de baan, maar woonruimte was nog niet zo gemakkelijk. Ik heb eerst een periode met mijn gezin bij een vriendin gewoond totdat wij begin dit jaar een huis konden kopen op West. Yes, het is gelukt om ons hier te settelen. Als je iets echt graag wilt moet je er voor gaan.(If you can dream it, you can do it, zoals op de schoolmuur staat!) Baan opzeggen, huis verkopen en gaan. Inmiddels zijn we gelukkig wel weer in rustiger vaarwater gekomen. En wat ben ik blij dat ik weer op ’t Schylger Jouw werk! Het is hier gezellig en iedereen kent elkaar. Ook de ontwikkeling die wij nu als school doormaken is belangrijk voor de toekomst van onze leerlingen en voor de school en ik ben er trots op dat ik hier onderdeel van uit maak.

In de weekenden en vakanties ga ik er het liefst op uit met mijn campertje. Het leukste is om lekker Europa in te gaan, maar een weekendje ergens in Nederland kan ook erg leuk zijn. Als mijn vriend (Dirk) niet op zee zit, gaan we lekker met zijn vieren op pad. Eigenlijk zijn dit de leukste dagen uit mijn leven dus dit doe ik dan ook zo vaak mogelijk.

“Terschelling onaangetast doorgeven aan de volgende generaties”
Nel de Graaf, Conciërge
Lees het verhaal