Schoolreis klas 3 & 4

Wat kun je verwachten op skikamp met Skiland? De accommodatie waar je tijdens jouw skikamp verblijft heet Sportcamp Melchtal en ligt vlakbij Luzern in het kanton Obwalden, dat hoort bij Centraal-Zwitserland. Vanaf Utrecht is het ongeveer 830 kilometer rijden naar de accommodatie.

Tijdens jouw week in Melchtal, zullen we skiën in het skigebied Melchsee-Frutt. Het skigebied heeft 32 kilometer aan pistes, waar zeer veel variatie in zit.

Er zijn 13 liften, variërend van sleepliften, ankerliften, stoeltjesliften tot gondels. De pistes lopen van 1080 meter tot 2250 meter hoog. Voor beginners beginnen de lessen in Melchsee-Frutt dat op 1900 meter hoogte ligt. Hiervoor nemen we eerst een gondel naar dat punt.

Klik hier voor meer informatie over het skigebied:
info skigebied
Klik hier voor meer informatie over de sneeuwhoogte in het skigebied:
info sneeuwhoogte

Accomodatie

De accommodatie was vroeger een oude legerbasis, maar is omgebouwd tot groepsaccommodatie in 2003. Het complex bestaat uit meerdere gebouwen. Het ene huis heeft slaapplaatsen, het andere heeft een recreatiezaal met keuken en eetzaal. Je deelt een kamer met 2 tot 6 andere skikamp-deelnemers. In de eetzaal is altijd wat te drinken te krijgen en na het skiën staat hier wat lekkers klaar.

In de buurt van het Sportcamp ligt het skigebied Melchsee-Frutt. Hierover kun je meer lezen onder het kopje “skigebied”.

De skireis is op basis van volpension: de maaltijden zijn compleet en er is altijd voldoende te drinken in huis. Voor het skiën zijn de skipas, de skilessen, de materialen (excl. helm en handschoenen) en de reisverzekering met wintersportdekking inbegrepen. Naast het skiën overdag organiseren de crewmembers ’s avonds diverse activiteiten. Denk hierbij aan zwemmen, een Zwitserse avond, etc.

Al met al een week om mee te maken en nooit te vergeten.

 

Kijk voor verdere informatie op:

Voor het digitaal inschrijven voor de skireis verwijzen wij naar de mail die u eerder dit schooljaar heeft ontvangen.

“Ik had hier vroeger graag op school gezeten”
Dirk-Jan van Schie, Docent geschiedenis en maatschappijleer
Lees het verhaal